Computer knowledge for Bank Job Part-2

A lot of commercial and public limited bank in Bangladesh. All banking sector is very important is information technology (IT) support. Computer knowledge for Bank Job. All most bank in Bangladesh are available in online service that’s why computer knowledge is very essential for banking career. Any banking exam must MCQ question type Bengali, English General Knowledge, Math and computer knowledge. I try to hundred question and solution of computer knowledge for any banking recruitment give my website. I think this is very help full for every banking career. So increase your computer knowledge any other bank job looking to this question. This is very help full the Senior Officer candidates for Agrani Bank written exam held on 16th June, 2017. Computer knowledge for Bank Job Part-1 and Part-2 including one hundred MCQ Question and Solution giving this site for your better success career in Banking. Computer knowledge for Bank Job.

Computer knowledge for Bank Job Part-2

Download Part-1 and Part-2

Computer knowledge for Bank Job:

Fill in the Blank:

51. Between PCs and Macs, the ____________ is the platform of choice for graphic design and animation.

Answer: Mac

52. The ____________ is the program that manages the hardware of the computer system, including the CPU, memory, storage devices, and input/output devices.

Answer: operating system

53. The type of operating system software you use depends on your computer’s ____________.

Answer: platform

54. ____________software helps you carry out tasks, such as typing a document or creating a spreadsheet.

Answer: Application

Computer knowledge for Bank Job

55. ____________are the fastest and most expensive computers.

Answer: Supercomputers

56. A ____________ is approximately 1,000 bytes.

Answer: kilobyte

57. Input devices are used to provide the steps and tasks the computer needs to process data, and these steps and tasks are called ____________.

Answer: instructions

Computer knowledge for Bank Job:

58. A computer gathers data, processes it, outputs the data or information, and ____________ the data or information.

Answer: stores

59. The binary language consists of two digits: ____________ and ____________.

Answer: 0 and 1

60. A string of ____________ 0s and 1s is called a byte.

Answer: eight (8)

61. The devices you use to enter data into a computer system are known as ____________ devices.

Answer: input

Computer knowledge for Bank Job Part-2

62. The devices on a computer system that let you see the processed information are known as ____________ devices.

Answer: output

63. ____________ is the set of computer instructions or programs that enables the hardware to perform different tasks.

Answer: Software

64. When you connect to the ____________, your computer is communicating with a server at your Internet service provider (ISP).

Answer: Internet

65. ____________ are computers that excel at executing many different computer programs at the same time.

Answer: Mainframes

Computer knowledge for Bank Job Part-2

66. ____________is the application of computer systems and techniques to gather legal evidence.

Answer: Computer forensics

67. ____________ is the science that attempts to create machines that will emulate the human thought process.

Answer: Artificial intelligence (AI)

68. Macintosh computers use the Macintosh operating system (Mac OS), whereas PCs generally run ____________ as an operating system.

Answer: Microsoft Windows

Computer knowledge for Bank Job Part-2

69. A process known as ____________ tracks trends and allows retailers to respond to consumer buying patterns.

Answer: data mining

70. Hard disk drives and CD drives are examples of ____________ devices.

Answer: storage

71. You would use ____________ software to create spreadsheets, type documents, and edit photos.

Answer: application

72. ____________ are computers that support hundreds or thousands of users simultaneously.

Answer: Mainframes

73. ____________ is the term given to the act of stealing someone’s identity and ruining their credit rating.

Answer: Identity theft

Computer knowledge for Bank Job Part-2

74. Surgeons are using ____________ to guide robots to perform delicate surgery.

Answer: computers

75. Patient ____________ are life-sized mannequins that have a pulse and a heartbeat and respond to procedures just like humans.

Answer: simulators

True and False

76. Currently, the performance of tasks by robots is based on preprogrammed algorithms.

Answer: True

Computer knowledge for Bank Job Part-2

77. Data can be a number, a word, a picture, or a sound.

Answer: True

78. Strictly defined, a computer is a data processing device.

Answer: True

79. The discrepancy between the “haves†and “have-nots†with regard to computer technology is commonly referred to as the digital society.

Answer: False (digital divide)

80. One of the benefits of becoming computer fluent is being a savvy computer user and consumer and knowing how to avoid viruses, the programs that pose threats to computer security.

Answer: True

Computer knowledge for Bank Job Part-2

81. Trend-spotting programs, developed for business, have been used to predict criminal activity.

Answer: True

82. Employers do not have the right to monitor e-mail and network traffic on employee systems used at work.

Answer: False

83. Clicking on an icon with the mouse is a form of giving an instruction to the computer.

Answer: True

84. Output devices store instructions or data that the CPU processes.

Answer: False (memory)

85. The CPU and memory are located on a special circuit board in the system unit called the motherboard.

Answer: True

Computer knowledge for Bank Job Part-2

86. Nano structures represent the smallest human-made structures that can be built.

Answer: True

87. The main difference between a supercomputer and a mainframe is that supercomputers are designed to execute a few programs as quickly as possible, whereas mainframes are designed to handle many programs running at the same time (but at a slower pace).

Answer: True

88. Being computer fluent means that you should be able to build a computer yourself.

Answer: False

Computer knowledge for Bank Job Part-2

89. Embedded computers are self-contained computer devices that have their own programming and do not receive input.

Answer: True

90. A Web browser is a special device that is installed in your computer that allows it to communicate with other devices on a network.

Answer: False (network adapter)

91. With a wireless network, it is easier to relocate devices.

Answer: True

92. The most common type of memory that the computer uses to process data is ROM.

Answer: False (RAM)

Matching:

93. Match the following terms with their approximate size:

I. kilobyte A. one million bytes

II. byte B. eight bits

III. gigabyte C. one thousand bytes

IV. megabyte D. one billion bytes

V. terabyte E. one trillion bytes

Answer: C, B, D, A, E

Computer knowledge for Bank Job Part-2

94. Match the following terms with their meanings:

I. printer A. storage device

II. scanner B. output device

III. RAM C. input device

IV. CPU D. a type of memory

V. CD drive E. processor

Answer: B, C, D, E, A

95. Match the following terms with their meanings:

I. mainframe A. the most expensive computers that perform complex calculations extremely rapidly

II. supercomputer B. a computer that provides resources to other computers connected to a network

III. embedded computer C. a large, expensive computer that supports hundreds or thousands of users simultaneously

IV. PDA D. a self-contained computer device that usually performs preprogrammed functions such as temperature control

V. server E. a small mobile computing device

Answer: C, A, D, E, B

Computer knowledge for Bank Job Part-2

96. Match the following terms with their meanings:

I. software A. transforming data into information

II. hardware B. data that has been organized or presented in a meaningful fashion

III. operating system C. any part of the computer that you can physically touch

IV. processing D. a set of computer programs that enables hardware to perform different tasks

V. information E. the most common type of system software, it controls the way in which the computer system functions

Answer: D, C, E, A, B

97. Match the following terms with their meanings:

I. system software A. the set of programs that enables computer hardware devices and application software to work together

II. application software B. the kind of operating system software you will use depends on this

III. platform C. operating system software generally used on PCs

IV. Microsoft Windows D. a set of programs used to accomplish a specific task

V. Mac OS E. operating system software used on the Apple Macintosh

Answer: A, D, B, C, E

Computer knowledge for Bank Job Part-2

98. Match the following terms with their meanings:

I. data A. the main circuit board in the system unit

II. memory B. the representation of a fact or idea (unprocessed information)

III. output C. processed data or information

IV. storage D. holds instructions or data that the CPU processes

V. motherboard E. data or information that can be accessed again

Answer: B, D, C, E, A

99. Match the following terms with their meanings:

I. bit A. the science revolving around the use of nanostructures to build devices on an extremely small scale

II. binary language B. the case that contains the system components

III. instructions C. consists of 0s and 1s

IV. system unit D. short for binary digit

V. nanotechnology E. steps and tasks necessary to process data into usable information

Answer: D, C, E, B, A

100. Match the following fields to the related computer technology:

I. medicine A. Internet research and virtual tours

II. business B. data mining

III. law enforcement C. robotics and simulation

IV. education D. computer forensics

V. archeology E. digital recreations of ruins

Answer: C, B, D, A, E

Computer knowledge for Bank Job Part-2

Computer knowledge for Bank Job, Computer knowledge for Bank Job, Computer knowledge for Bank Job, Computer knowledge for Bank Job, Computer knowledge for Bank Job, Computer knowledge for Bank Job, Computer knowledge for Bank Job, Computer knowledge for Bank Job, Computer knowledge for Bank Job, Computer knowledge for Bank Job, Computer knowledge for Bank Job, Computer knowledge for Bank Job, Computer knowledge for Bank Job, Computer knowledge for Bank Job, Computer knowledge for Bank Job.

Download Part-1 and Part-2

If you get Computer knowledge for Bank Job Part-1 then>> Click Here