Computer knowledge for Bank Job Part-1

Computer knowledge for Bank Job Part-1. A lot of commercial and public limited bank in Bangladesh. All banking sector is very important is information technology (IT) support. Computer knowledge for Bank Job. All most bank in Bangladesh are available in online service that’s why computer knowledge is very essential for banking career. Any banking exam must MCQ question type Bengali, English General Knowledge, Math and computer knowledge. I try to hundred question and solution of computer knowledge for any banking recruitment give my website. I think this is very help full for every banking career. So increase your computer knowledge any other bank job looking to this question. This is very help full the Senior Officer candidates for Agrani Bank written exam held on 16th June, 2017. Computer knowledge for Bank Job.

Computer knowledge for Bank Job

Download Computer Knowledge for Bank Job

Computer knowledge for Bank Job:

1. All of the following are examples of real security and privacy risks EXCEPT:

A. hackers

B. spam

C. viruses

D. identity theft

Answer: B

2. A process known as ____________ is used by large retailers to study trends.

A. data mining

B. data selection

C. POS

D. data conversion

Answer: A

3. ____________terminals (formerly known as cash registers) are often connected to complex inventory and sales computer systems.

A. Data

B. Point-of-sale (POS)

C. Sales

D. Query

Answer: B

4. A(n) ____________ system is a small, wireless handheld computer that scans an item’s tag and pulls up the current price (and any special offers) as you shop.

A. PSS

B. POS

C. inventory

D. data mining

Answer: A

5. The ability to recover and read deleted or damaged files from a criminal’s computer is an example of a law enforcement specialty called:

A. robotics

B. simulation

C. computer forensics

D. animation

Answer: C

Computer knowledge for Bank Job:

6. Which of the following is NOT one of the four major data processing functions of a computer?

A. gathering data

B. processing data into information

C. analyzing the data or information

D. storing the data or information

Answer: C

7. ____________ tags, when placed on an animal, can be used to record and track in a database all of the animal’s movements.

A. POS

B. RFID

C. PPS

D. GPS

Answer: B

8. Surgeons can perform delicate operations by manipulating devices through computers instead of manually. This technology is known as:

A. robotics

B. computer forensics

C. simulation

D. forecasting

Answer: A

9. Technology no longer protected by copyright, available to everyone, is considered to be:

A. proprietary

B. open

C. experimental

D. in the public domain

Answer: A

Computer knowledge for Bank Job:

10. ____________ is the study of molecules and structures whose size ranges from 1 to 100 nanometers.

A. Nano science

B. Microelectrodes

C. Computer forensics

D. Artificial intelligence

Answer: A

11. ____________ is the science that attempts to produce machines that display the same type of intelligence that humans do.

A. Nano science

B. Nanotechnology

C. Simulation

D. Artificial intelligence (AI)

Answer: D

12. ____________ is data that has been organized or presented in a meaningful fashion.

A. A process

B. Software

C. Storage

D. Information

Answer: D

13. The name for the way that computers manipulate data into information is called:

A. programming

B. processing

C. storing

D. organizing

Answer: B

14. Computers gather data, which means that they allow users to ____________ data.

A. present

B. input

C. output

D. store

Answer: B

Computer knowledge for Bank Job:

15. After a picture has been taken with a digital camera and processed appropriately, the actual print of the picture is considered:

A. data

B. output

C. input

D. the process

Answer: B

16. Computers use the ____________ language to process data.

A. processing

B. kilobyte

C. binary

D. representational

Answer: C

17. Computers process data into information by working exclusively with:

A. multimedia

B. words

C. characters

D. numbers

Answer: D

18. In the binary language each letter of the alphabet, each number and each special character is made up of a unique combination of:

A. eight bytes

B. eight kilobytes

C. Eight characters

D. eight bits

Answer: D

19. The term bit is short for:

A. megabyte

B. binary language

C. binary digit

D. binary number

Answer: C

Computer knowledge for Bank Job:

20. A string of eight 0s and 1s is called a:

A. megabyte

B. byte

C. kilobyte

D. gigabyte

Answer: B

21. A ____________ is approximately one billion bytes.

A. kilobyte

B. bit

C. gigabyte

D. megabyte

Answer: C

22. A ____________ is approximately a million bytes.

A. gigabyte

B. kilobyte

C. megabyte

D. terabyte

Answer: C

23. ____________ is any part of the computer that you can physically touch.

A. Hardware

B. A device

C. A peripheral

D. An application

Answer: A

24. The components that process data are located in the:

A. input devices

B. output devices

C. system unit

D. storage component

Answer: C

Computer knowledge for Bank Job:

25. All of the following are examples of input devices EXCEPT a:

A. scanner

B. mouse

C. keyboard

D. printer

Answer: D

26. Which of the following is an example of an input device?

A. scanner

B. speaker

C. CD

D. printer

Answer: A

27. All of the following are examples of storage devices EXCEPT:

A. hard disk drives.

B. printers

C. floppy disk drives.

D. CD drives.

Answer: B

28. The ____________, also called the “brains†of the computer, is responsible for processing data.

A. motherboard

B. memory

C. RAM

D. central processing unit (CPU)

Answer: D

29. The CPU and memory are located on the:

A. expansion board

B. motherboard

C. storage device

D. output device.

Answer: B

Computer knowledge for Bank Job:

30. Word processing, spreadsheet, and photo-editing are examples of:

A. application software

B. system software

C. operating system software

D. platform software

Answer: A

31. ____________ is a set of computer programs used on a computer to help perform tasks.

A. An instruction

B. Software

C. Memory

D. A processor

Answer: B

32. System software is the set of programs that enables your computer’s hardware devices and ____________ software to work together.

A. management

B. processing

C. utility

D. application

Answer: D

33. The PC (personal computer) and the Apple Macintosh are examples of two different:

A. platforms

B. applications

C. programs

D. storage devices

Answer: A

34. Apple Macintoshes (Macs) and PCs use different ____________ to process data and different operating systems.

A. languages

B. methods

C. CPUs

D. storage devices

Answer: C

Computer knowledge for Bank Job:

35. Servers are computers that provide resources to other computers connected to a:

A. network

B. mainframe

C. supercomputer

D. client

Answer: A

36. Smaller and less expensive PC-based servers are replacing ____________ in many businesses.

A. supercomputers

B. clients

C. laptops

D. mainframes

Answer: D

37. ____________ are specially designed computers that perform complex calculations extremely rapidly.

A. Servers

B. Supercomputers

C. Laptops

D. Mainframes

Answer: B

38. DSL is an example of a(n) ____________ connection.

A. network

B. wireless

C. slow

D. broadband

Answer: D

39. The difference between people with access to computers and the Internet and those without this access is known as the:

A. digital divide

B. Internet divide

C. Web divide.

D. broadband divide

Answer: A

Computer knowledge for Bank Job:

40. ____________ is the science revolving around the use of nanostructures to build devices on an extremely small scale.

A. Nanotechnology

B. Micro-technology

C. Computer forensics

D. Artificial intelligence

Answer: A

41. Which of the following is the correct order of the four major functions of a computer?

A. Process à Output à Input à Storage

B. Input à Outputà Process à Storage

C. Process à Storage à Input à Output

D. Input à Process à Output à Storage

Answer: D

42. ____________ bits equal one byte.

A. Eight

B. Two

C. One thousand

D. One million

Answer: A

43. The binary language consists of ____________ digit(s).

A. 8

B. 2

C. 1,000

D. 1

Answer: B

44. A byte can hold one ____________ of data.

A. bit

B. binary digit

C. character

D. kilobyte

Answer: C

Computer knowledge for Bank Job:

45. ____________ controls the way in which the computer system functions and provides a means by which users can interact with the computer.

A. The platform

B. The operating system

C. Application software

D. The motherboard

Answer: B

46. The operating system is the most common type of ____________ software.

A. communication

B. application

C. system

D. word-processing software

Answer: C

47. ____________ are specially designed computer chips that reside inside other devices, such as your car or your electronic thermostat.

A. Servers

B. Embedded computers

C. Robotic computers

D. Mainframes

Answer: B

48. The steps and tasks needed to process data, such as responses to questions or clicking an icon, are called:

A. instructions

B. the operating system

C. application software

D. the system unit

Answer: A

49. The two broad categories of software are:

A. word processing and spreadsheet

B. transaction and application

C. Windows and Mac OS.

D. system and application

Answer: D

 Computer knowledge for Bank Job:

50. The metal or plastic case that holds all the physical parts of the computer is the:

A. system unit

B. CPU.

C. mainframe

D. platform

Answer: A

Computer knowledge for Bank Job, Computer knowledge for Bank Job, Computer knowledge for Bank Job, Computer knowledge for Bank Job, Computer knowledge for Bank Job, Computer knowledge for Bank Job, Computer knowledge for Bank Job, Computer knowledge for Bank Job, Computer knowledge for Bank Job, Computer knowledge for Bank Job, Computer knowledge for Bank Job.

If you Get Computer knowledge for Bank Job Part-2 then>> Click Here to Download

Golam Faruque

I am Md. Golam Faruque. HR Professional in Bangladesh. I like to write articles about various job opportunities and HR related posts on my Blog.